Autorid: Meelika Sander-Sõrmus, Põllumajandus.ee • 24. aprill 2019

Tule tutvu uue CLAASi kombainiga ja LEMKENI randaaliga

Maamessi ajal, 25.-26. aprillil, ootab Konekesko Eesti AS kõiki huvilisi uudistama nende Tartu esindusse uut ja ägedat põllutehnikat.
Uus rullrandaali Rubin 10
Foto: LEMKEN

Näha saab kõige uuemat CLAASi kombainimudelit - CLAAS Tucano 450, millel on uudne Euro5 mootor. Uut Tucanot tasub kahtlemata vaatama tulla nendel, kes soovivad näha CLAASi kombainide tulevikku. Sellel masinal on peal täiesti uus juhtkonsool koos uue puutetundliku CEBISe pardaarvutiga. Lisatud on säästlikkust tagavaid funktsioone, nagu näiteks ülimadalate pööretega tühikäigu režiim. Samuti saab uuele Tucanole lisada varustust, mis oli varem saadaval ainult Lexioni mudelitel, nagu näiteks kallaku tolmuimeja ja koormuse jälgimise automaatika, mis hoiab peksutrumlit kinni kiilumast. Kütusekulu oli erakordselt madal, samas tootlikkuseks kujunes 4 hektarit tunnis.

CLAAS Tucano 450
Foto: Konekesko Eesti AS

LEMKEN näitab uut sümmeetrilise kettapaigutusega kompaktset rullrandaali Rubin 10, mida on mitmeti täiustatud. Kõige silmatorkavam on uus ketaste paigutus mõlemal pool tööseadet. See ei taga üksnes suuna stabiilsuse, välistades külgtõmbe ja vähendades seega kütusekulu, vaid võimaldab ka täpseid paralleelseid tööjälgi, isegi GPSi kasutades.

Veel tutvustatakse järelveetavat LEMKEN VEGA profi taimekaitsepritsi. Vega puhul on tegemist kõrgetasemelise, uuendusliku ja ületamatult täpse taimekaitsepritsiga. Vega on saadaval 3200-, 4200- ja 5200-liitrise mahutiga ning RA alumiiniumpoomiga, mille laius jääb vahemikku 15 kuni 30 meetrit. Vega 12 on saadaval ainult ISOBUSe versioonina. Uus MegaSpray juhtimislahendus muudab tervikfunktsioonide haldamise lihtsamaks, kuna menüü ülesehitus on väga selge.

Lisaks on väljas uus fikseeritud kambriga CLAASi ruloonipress ROLLANT 540, millel on uued valtsid ja tugevam šassii. Uus ajamikontseptsioon ja erakordselt lihtne hooldus tagavad suure jõudluse. Valida saab võrksidumise ja kiletamise vahel. Ka on väljas niiduk CLAAS DISCO MOVE, mille disaini keskmes on täiesti uus integreeritud kinemaatikaga kinnitusraam. Kinnitusraam sisaldab ka integreeritud ACTIVE FLOAT hüdraulilist vedrustust, mis on standardvarustuses, kõrvaldades vajaduse traktori vedrustuse vedru haakepunktide järele.

Muidugi saab näha ka PONSSE metsamasinaid. PONSSE Buffalo väljaveotraktorit ning PONSSE Fox harvesteri. Viimase näol on tegemist täiesti uue masinaga, mis sobib ideaalselt harvendusraieks. Sellel harvesteril on peal innovaatiline tõstuk ning hea nähtavusega turvakabiin.

Kaheksarattaline PONSSE Fox on tänu väiksele pinnasekoormusele keskkonnasõbralik ning sobib ideaalselt töötama pehmetel pinnastel ja nõlvadel. Täiesti uus tõstuk asub töökabiini lähedal, mis loob tööpiirkonnale suurepärase nähtavuse. Võimas mootor ja tugev raami ja tõstuki konstruktsioon tagavad hea võimsuse metsaraieks.

Võimsaid masinaid on Konekeskol veel väljas. Kohal on CLAAS Lexion teraviljakombain ning Jaguari söödakombain, CLAASi traktorid ja kogurkäru, Lemkeni ning He-Va mullaharimise ja külvi ettevalmistuse seadmed, Bogballe väetiselaoturid, UMEGA haagised, Kobelco ekskavaatorid ning palju muud huvitavat tehnikat.

Konekesko Eesti Tartu esindus asub aadressil Kogre tee 7, Räni alevik, Kambja vald, Tartumaa.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960